Blijf in beeld Leiden: inzamelactie smartphones voor ouderen

man met oude phoneHoe werkt het?

Wij verzamelen tweedehands smartphones en opladers en maken deze gebruiksklaar. We leveren deze met een mobiel internet databundel aan de ouderen, voorzien van een duidelijke, begrijpelijke handleiding. Een groep vrijwilligers zorgt dat de smartphones bij de ouderen terechtkomen en zal hen, op veilige afstand, wegwijs maken in het gebruik hiervan. Zodat zij kunnen beeldbellen, WhatsAppen, een potje Wordfeud spelen en/of internetten. Twee dagen later wordt de oudere nog even gebeld om te horen hoe het gaat en hem of haar zonodig verder te helpen.

Heb je een smartphone om te doneren?

Heb je nog een oude smartphone en/of oplader die je kunt missen? Lever die in bij één van de centrale inleverpunten, dan zorgen wij dat deze op de juiste plek terecht komt. Kijk op de FAQ pagina om te zien hoe en waar je deze kunt inleveren. 

Mede mogelijk gemaakt door…

sponsorlogosVoor dit project werken wij samen met diverse zorg- en welzijnsorganisatie, kerkgemeenschappen en vrijwilligersorganisatie in Leiden. Deze inzamelactie wordt financieel ondersteund door de Kleine Coronahulp Actie van het H.L. Drucker fonds, Fonds 1818 en het KPN Mooiste Contact Fonds. We zouden dit project ook niet kunnen doen zonder de geweldige hulp van De Vliegershop, Own Agency, Microfix Leiden, SeniorWeb, National eHealth Living Lab (NeLL), Stadslab Leiden en Avans Hogeschool Breda.

Heb je vragen, wil je je aanmelden als vrijwilliger of op een andere manier als particulier of bedrijf bijdragen, neem dan contact op met Charlotte Poot via e-mail.