Over ons

Blijf in Beeld is een initiatief van LUMC-onderzoeker Charlotte Poot in samenwerking met Leyden Academy, het National eHealth Living Lab en Stadslab Leiden. Met Blijf in Beeld willen we voorkomen dat ouderen die geen internet of een smartphone hebben in een sociaal isolement geraken.

Met Blijf in Beeld hebben we de handen ineen geslagen met zorg- en welzijnsorganisatie in Leiden en omstreken. Met de hulp van lokale bedrijven kunnen we ervoor zorgen dat de telefoons professioneel en door de juiste instanties klaar worden gemaakt en bij de juiste mensen terecht komen.

Het initiatief Blijf in Beeld wordt mede mogelijk gemaakt door het H.L. Stichting Druckerfonds, Fonds 1818Stichting Pleindoneren, OranjeFonds, Zorg en Zekerheid en de gemeente Leiden. 

Wie zijn wij?

Charlotte Poot

charlottepootCharlotte PootCharlotte (27 jaar) is iniatiefneemster van Blijf in Beeld. In haar dagelijkse leven is zij onderzoeker bij het Leids Universitair Medisch Centrum en het National eHealth Living Lab. Daar doet zij onderzoek naar mensen met astma en digitale toepassingen in de zorg. Zoals zoveel anderen wilde ook zij haar steentje bijdragen in deze crisis. “Via NLvoorelkaar kwam ik in contact met een hele lieve 75 jarige dame voor wie ik boodschappen doe", vertelt Charlotte. "Daar zag ik ook de keerzijde van mijn ogenschijnlijk goede bedoeling. Haar dagelijkse uitje boodschappen-doen viel weg. Ook had ze geen internet thuis. Daarmee werd ik ‘haar enige lijntje' naar buiten." Charlotte kwam erachter dat zoals zij er velen zijn. Met Blijf in Beeld wil ze zorgen dat deze normaal redzame ouderen nu niet vergeten worden, maar met videobellen contact in contact kunnen blijven met kinderen en kleinkinderen.

Isabelle Moens

Isabelle MoensIsabelle Moens"Toen ik van Charlotte hoorde over het prachtige initatief kon ik niet wachten om aan de slag te gaan om ervoor te zorgen dat ouderen zoals mijn eigen opa en oma video-contact kunnen hebben met hun naasten". Isabelle (23 jaar) helpt bij het reilen en zeilen van Blijf in Beeld. Ook is ze coördinator van de vrijwilligers die de smartphones gebruiksklaar maken en de ouderen bij het gebruik van de smartphones op weg helpt. Gedurende haar studie geneeskunde en de Master Vitality en Ageing aan het LUMC, heeft Isabelle een hart ontwikkeld voor ouderen en hun welzijn. Met haar vrijwillige inzet bij Blijf in Beeld hoopt Isablle de eenzaamheid en sociale isolatie tegen te gaan in deze bewogen tijden!